Fiets Lease Plan

Sinds 1 januari 2020 is het fietsplan terug van weggeweest. En dat is goed nieuws. Voortaan kun je voordelig op een fiets van de zaak rijden. Of in andere woorden: vanaf een paar euro per maand rijd op een gloednieuwe stadsfiets, racefiets, e-bike of zelfs bakfiets. Zakelijk én privé. En wist je dat een fiets leasen tot wel 35% goedkoper is dan er eentje kopen? Dat komt door het fiscale voordeel.

Omdat de fiets goed is voor mens en milieu, omarmen wij ook het fietsplan. Samen met LEASE A BIKE bieden wij jou graag de mogelijkheid om een fiets van de zaak uit te kiezen. In dit bericht lees je precies hoe dat werkt en wat de spelregels zijn.

Waar kan ik uit kiezen?
Je kunt kiezen uit alle type fietsen. Van stadsfiets tot e-bike en van racefiets tot speed-pedelec. De minimumprijs van de leasefiets is € 499. Er is geen maximumprijs. Alle merken zijn mogelijk en je haalt je fiets af bij de lokale fietsenwinkel.
 
Wat kost de leasefiets mij?
VCO zal als werkgever geen bijdrage leveren in de aanschaf van de fiets. Als je een fiets uitkiest die binnen dat maandbedrag valt, kost de leasefiets je niets. Je moet alleen 7% bijtelling betalen, maar dit komt neer op een paar euro per maand, afhankelijk van de prijs van de fiets. Kies je een duurdere fiets uit, dan kun je brutoloon uitruilen. Dan verlaag je voor een periode van 36 maanden tijdelijk je brutoloon om de fiets te betalen (“het bruto-netto voordeel”). Wil je weten wat jouw fiets kost? Bereken het eenvoudig! https://www.lease-a-bike.nl/calculator/
 
Waarom zou ik leasen?
Een fiets leasen is een stuk goedkoper dan er zelf eentje kopen. Gedurende de looptijd van het contract (36 maanden) geniet je van een fiscaal voordeel. Na 36 maanden kun je de fiets overnemen voor circa 15% van de nieuwwaarde. Je totale voordeel loopt hierdoor op tot wel 35% t.o.v. kopen. Ook goed om te weten: elke leasefiets is voorzien van een service- en onderhoudspakket en volledig verzekerd.

Heeft een fiets leasen gevolgen voor mijn reiskostenvergoeding?
Je kunt de fiets van de zaak rijden naast reguliere mobiliteitsregelingen, zoals een leaseauto, de ov-kaart of als onderdeel van het mobiliteitsbudget. Indien je op dit moment een woon-werk reiskostenvergoeding ontvangt dan mogen wij deze helaas niet meer uitkeren in de traditionele vorm.
 
Hoe dan wel?
Voor de dagen die je NIET met de leasefiets naar je werk gaat, behoud je gewoon je kilometervergoeding
Voor de dagen die je WEL met de leasefiets naar je werk gaat, moeten wij jouw bruto leasebedrag ter hoogte van de ontvangen kilometervergoeding voor deze dagen
Het is ook mogelijk om de leasefiets alleen privé te rijden in het weekend. Je huidige reiskostenvergoeding blijft intact.
Voorbeeld:
Jij woont 8 kilometer van je werk en ontvangt € 50 kilometervergoeding per week. Vanaf nu ga je twee keer per week met de leasefiets naar het werk. Je ontvangt dan nog  € 30 op de oude manier, de overige € 20 gebruiken wij om jouw leasebedrag te verlagen. De reiskosten die je zakelijk maakt, blijven uiteraard in de oude vorm vergoed worden.
 
Aanmelden
Ons doel is om zoveel mogelijk collega’s op de fiets te krijgen. Doe je mee? Aanmelden kan eenvoudig via: https://portal.mobility-services.bike/register/znPRWz.
 
Meer informatie
Meer informatie je over de mogelijkheden vind je op de website van LEASE A BIKE: www.lease-a-bike.nl.  Of even contacten met het bovenschools kantoor.